Här kan du läsa mer om Ronja.
Ronja blir nog aldrig någon vildsvinssprängare  med hon har blivit en bra eftersökshund. Vi har tränat på räv, vildsvin och rådjur. Hon jobbar metodiskt  och visar ett stort intresse. Hennes första "skarpa" läge fixade hon galant. (och även sitt andra). Rådjuret sprang c:a 30 meter och försvann i den mörknande skogen. Till sin "hjälp" hade hon 2 av katterna!
Första apporteringen med en rådjursklöve slutade med att hon morrade när jag sa "loss" . Sedan kom hon en dag bärande på en död fågel som hon hittat, hon som varit rädd för en fjäder!!!
En eftersökshund behöver inte vara av "rätt ras". Ronja, som är en mellanpudel, har blivit bra. Näsa har hon och pudlar anses vara intelligenta och lättlärda. Ordet caniche (det franska namnet för pudel) kommer från ordet ”cane”, femininum av canard (= and). Rasen härstammar från barbet, med vilken den fortfarande har mycket gemensamt. Ursprungligen användes pudel vid jakt på sjöfågel. I länder utanför Frankrike hänför sig ordet caniche till att ”plaska i vatten”. OCH Svenska Pudelklubben korar "Årets viltspåhund. Jag tror på henne .
Hon hetter naturligtvis inte Ronja utan SAXBYN´S AMAZING GIRL, mamma är Saxbyn´s Amazing Times och pappa är Up To You Golden Wondeland. Uppfödare Kenneln Saxbyn´s, Christina Nilsson. Född 2003-02-06 (inte Christina utan Ronja).

En liten Limerick om hundar och alla jägares favorit, skulle sitta bra nu.

Hitta älgen med en så liten hund?
Hon snusar på skottplatsen en liten sund.
Haha. Som gammal vattenapportör.
Det ingenting gör.
Om Hälge, så simmar över Öresund.

Här hittar du en rasbeskrivning
Tillbaka till första sidan.