Här kan du läsa mer om Igor, som numera bor i hundarnas himmel. Han blev över 14 år och hade ett långt och bra liv. Han fick somna in 14 december 2009 och är begravd här på gården, vid sidan om Kim.  


Igor jagade rasvidrigt som kortdrivande jakthund på rådjur och älg. Själv gillade han mer kaniner och harar. Jodå, han har stöt gris också, men är nog mest rädd för dem. Naturligtvis är han utbildad i eftersök. Faktiskt riktigt duktig. Skryt! Nä! Igor är den mest musklade hund jag sett, men så har han också varit med mig i skogen sedan valptasstiden (barnsben). Men han blev gammal och kantig. 1: året som jakthund gick bra, tycker både jag och Igor. På sin första såt spårade han ko med dubbelkalv och tjur. Senare på hösten sköt grabbarna två rådjur för Igor i en annan såt. Det har, under åren, blivit ett antal rådjur och två älgar. Dessutom hände det att han skallade på harar. Jag brukade simulera eftersök när jag skjutit, så gissa om han blev paff när han hittade två stycken rådjur (min första dubblé). Det var väl ingen som märkte att jag skröt?
Det blev inget LP som dressyrhund, det är roligare med harspår. Jakt är bästa av allt och då speciellt när man kunde krypa ner i husse sovsäck efter en blöt dag i skogen. Bbrrrr!!! Varför använder så få hundägare sin Welsh till jakt? När Igor börja bli gammal blev det  tröttsamt att jaga, utom pappas sovsäck.
Igor första "inofficiella" utställningen var väl igen större hit, både hund och förare var orutinerade och nervösa, men 1:a pris blev det. Vid Sofieroutställningen hösten 1996 blev det också 1:a pris i kvalitetsbedömning. Han är höftledsröntgad och ögonlyst utan anmärkning. Tre welshfröknar (i alla fall ägare) har visat intresse. Igor viftade instämmande på svansen. Han heter naturligtvis inte Igor utan TRIGGER HOT FOOT, mamma är Trigger Caprice och pappa är LP Othello (Hilbert). Uppfödare Kenneln Trigger, Catarina Hultgren. Född 95-08-31 (inte Catarina utan Igor). Igor kallas även betonghjärnan! Han slog oberört i huvudet i vårt marmorbord, så kaffekopparna hoppar.

En liten Limerick om hundar och alla jägares favorit, skulle sitta bra nu.

Jakthunden Igor från Welsh.
Jagade något med raggig päls.
Å, Hälge förlåt!
Jag tar en annan såt.
Serien upphör, om Du fälls.


Efter dagens jakt.

Tjejer se HIT!!! Kolla in mina förfäder . Dina valpar kunde inte fått en bättre far. Rätt blodslinjer och kaninernas skräck.
Här hittar du en rasbeskrivning1 eller rasbeskrivning2
Tillbaka till första sidan.