H U G O L I N A

 

Detta är berättelsen om HUGOLINA som fick ett nytt hem på LORK (Lomma Ridklubb).

En vacker dag för många många år sedan föddes en liten röd traktor på den stora traktorfabriken. Hon glänste i lacken, blinkade med lamporna och brummade med motorn dovt och kraftigt. Hon var så lycklig.

Hon köptes av en bonde, fick dra plogar och harvar, men allra bäst tyckte hon om att dra hölassen med alla barnen högst upp. Men hon blev gammal, lacken var matt och hennes motor hostade. Hon fick dra timmer i en mörk skog i Småland och en dag bara ställdes hon undan. Ensam och övergiven. Hon var olycklig och grät en oljepöl.

En solig dag fick hon så höra det brummande ljudet från en stor lastbil som kom in på gårdsplanen. Det var på andra sidan ladan så hon såg inget. Hon hörde röster och undrade oroligt var som höll på att hända. Plötsligt stod där två främmande människor och tittade på henne och ägare sa: "Ja här står hon, ska jag köra fram henne?" Vad i allsin dar händer nu tänkte hon. Hon brummade lite extra när hon körde upp på ett stort flak, sen hissade Lars (så hette den ena främlingen, flickan som var med hette visst Jessika) upp hela flaket i luften och upp på lastbilen, huj vad det kittlade i växellådan.

Så bar det i väg, hon lyssnade på Jessika och Lars när dom pratade i lastbilen, dom lät snälla. Lars sa: "Hon skall hetta HUGOLINA !!!" "Hurra jag har ett namn" tänkte hon. "HUGOLINA, vad fint det låter" tänkte Hugolina och porlade av upphetsning i kylaren.

Så var hon, HUGOLINA framme på LORK. Blev vitmålad på kylaren, fick titta på en massa hästar. MEN bäst av allt var att dra ett lass hindermaterial med en massa glada barn högst upp. HUGOLINA behövdes igen och hon var så LYCKLIG.

Lars Malm.

 

Tillbaka till den lšnkade sidan.